ТЪРСИ

Червена патица: снимка, описание, област

Семейството патици е доста обширно, обединява сеповече от 100 вида. Това ангъч, белоглав патица, патица лодка, Байкал Teal, цветни Тийл, зеленоглавата патица, Клопач, бразилски нирец, мускусна патица, потапница и други.

Статията ще разкаже повече за най-новото разнообразие от патици семейство.

описание

червена патица

Червената патица е патица, чиято тежестдостига 1400 грама. Птицата има плътно тяло, малко стиснато отстрани. По време на полета той повдига лапите си нагоре, заради това, което взима собствената си извита форма. Размерът на главата е равен на размера на човката. Според цвета е червено-кафяво с виолетов блясък при мъжкия (дракон), докато патицата е с червен цвят. Разстоянието на крилата е 0,6-0,8 метра. Червеният дракон е по-голям от женската. Тя има свое интересно оперение. Гърбът и гръдният кош са тъмносиви, могат да бъдат кафяви. Гърдите и коремът са светлосиви на цвят. Цветът на клюн от сиво се превръща в мръсно синьо. Лапите на двата пола са масивни, сиви на цвят. Драката има гръдния кош с черни рамене, сив гръб, страни, сякаш са пробити с напречен пулс. Чокът, за разлика от женската, е бледо синьо, от тъмно.

нередности

червеноглав дракон дракон

Червеният водолаз е отличен водолаз,потопени във вода за 30-40 секунди. Тази птица мълчи. Жената има дрезгав глас, най-вече крещи по време на полета. Драката по време на тока понякога създава звук, подобен на свирка.

Червеният водолаз, чиято снимка е в статията, едва се изкачва, но лети бързо. Крилата му излъчват остър звук при удар. Той води мобилен живот, повечето от които прекарва във водата.

Представители на този вид могат да живеят до 20 години,но средната продължителност на живота им е много по-малка. Като цяло, столетници са птици в плен, където се грижат, излекуват и хранят правилно.

Спускане с червено крило: местообитание

червена глава патешка снимка

Къде живеят тези птици? Първоначално гмурканията са обитавани в степната и горската степна зона, но постепенно местообитанието се разширява и птиците се заселват в топлите езера на Европа, разположени на север и запад. Това се дължи на ниската наличност на вода в обичайните места за селище поради естествените промени и появата на езера, които са удобни за разплод в индустриалните градове в Европа.

Районът на селище (зона за гнездене) е многое широкообхватен: той се простира от Великобритания до Байкал, от Каспийско и Черно море до Аму Дария и легендарния Семиречие. Южната граница на гмурканото село е районът на безводните сонопачи. В САЩ и Канада тя се намира на северните езера (Атабаска, Бъфало, Манитоба), на изток в делтата на река Небраска и в планинските райони на Сиера Невада в западната част на континента. В Африка тези птици живеят на юг до района на Кабо Верде и дори в Арабия.

Зиму въртене с червеноглави гмуркания се провежда в Балтийско море,Северно море, Черно море, Средиземно море и Каспийско море, както и на японските острови, на сирийското и иракското крайбрежие, в крайбрежните райони на Иран и Пакистан и на север от Индия.

Moulting е важен период в живота

В определен момент се изпращат дракони на гмурканетоза краткосрочно пренасищане. Всяка година те летят до едно и също място, където се събират в големи стада. Пресяването се извършва главно в лазурната горска степ. Първият път, когато летят през лятото, е освобождаването на сватбената рокля, отново през есента преди новите брачни игри. Млади дракончета за първи път molt през септември и след това напълно промени оперението.

Жената преминава през гнездото, а ако няма плячка, то се преобръща заедно с мъжките.

Маршрути на мигриращи гмуркания

червена патица

Nykes са мигриращи и заседнал. Последните живеят изключително на островите на Великобритания. Делфините идват от Норвегия, от северната част на Германия, от Балтийския регион и от северната част на Русия. На местата за гнездене те се изпращат по двойки, след като ледът напусне резервоарите.

В Коктетавските езера (северен Казахстан) иезерата в района на Курган ще загърбят малка част от птиците от Урал, Западен Сибир и район Ханти-Мансийск. Повечето от драконите, които обикалят там, летят до Средиземно море, където зимуват. Те летят, преминавайки планините на южните Урал, равнините на Дон и южната част на Украйна. Малка част от тях остават на брега на Черно море. Някои летят до Каспийско море.

След британското зимуване през март идва времеполет, който се извършва до края на април. Северозападните райони на черноморските птици започват да напускат в началото на април. Аярия е изоставена в края на март. Те летят от Ирак през март. На мястото за гнездене гмуркането е закъсняло. В Средна Волга се появява през двадесетте април, но до края на май все още можете да видите малки стада от мигриращи птици. В края на април можете да наблюдавате огромния полет на тези птици през Татарстан.

Зимайки на японските острови, дигите с червени глави излитат в края на април. Капките са първите, които отлетят, след две седмици по-късно женските и младите птици летят.

гнездене

червеноглави гмуркане

Гнездото пате като в дълбоките езера на тайгата,горски степ, където има голям брой тръстики и на открито терен. В района на гнездене птиците летят в малки стада, почти докосвайки водата. Добрите съседи с други видове патици не се конкурират с тях за производство на фуражи, тъй като се хранят главно през нощта. Когато се размножават, предпочитат зеленчуково меню. По време на полетите и зимуване птиците се обединяват в огромни стада.

Метод за локализиране на гнездо е обичаен,прикрепена към стъблата на водните зърнени храни. Основата е паднало дърво от тръстика или котайл, в което се прави средното погребение. След това описаното по-горе червеноглави гмуркане го оставя, изважда се от гърдите и очертава долната ролка под формата на ролка. Тази плаваща структура е добре прикрепена и се основава на вода благодарение на стъблата и корените на водните растения. Друго гнездо е построено върху гъсеници и хълмове, обрасли с острици, на брега, близо до водата. Той е направен от листата на крайбрежните растения, с диаметър 30 ​​см, височина 25 см.

Захранване

Места за хранене за тях са водохранилища, вкоито са много водна растителност, понякога не е доста голяма. Те също така не избягват солени езера, в които има храна. Храненето в гмурканията е както растителни, така и животински (ларви, комари, мускули, макарони и др.). Диетата варира в зависимост от сезона. В преходно - пролетно и есенно - растителна храна, а през зимата и лятото - животно.

репродукция

Червената книга с червеноглави гмуркания

Как се размножава гръмогласното гмуркане? Жената достига пубертета след първата (понякога и втора) година от живота, далакът узрява през втората година. Брачните игри се провеждат на местата за гнездене. Няколко дракона обикновено се грижат за една жена, която те заобикалят по водата и показват танци, хвърлят глави високо и правят шумно звучене. За жените остава правото да избират партньор. С него, тя се среща, прави гнездо и яйца. През април - май, патиците започват да създават зидария. В някои гнезда може да има яйца от две или три женски, тъй като някои небрежни майки хвърлят яйцата си в гнездата на съседите. Понякога зидарията умира по неизвестна причина, след което жената поставя яйца на ново място. В мантията на гмуркането - от 8 до 12 яйца, цветът им е зеленикаво-синьо. Жените инкубират яйцата за около 25 дни.

Потопете потомство

червенокоса жена

Изглеждали пилета тежали от 40 до 50 грама иса в гнездото, докато не изсъхнат. Дракетите не участват в грижите за патиците, те не се приближават до гнездото. Отначало те са наблизо. Те се хранят с женски, след това се събират в малки стада еднополови. Оставяйки гнездото, патицата покрива пилетата.

Птиците на третия ден вече се гмуркат добре и могатхващайте бъгове. Надолу в излюпените гнезда е много дебела. На втория ден, те самостоятелно получават собствена храна, кълват насекоми и растителни семена, гмуркат се. Месечните пилета вече са напълно развити, а двумесечните - са в състояние да летят. Небостъргачите се събират в стада, държат тръстикови лехи и острици. При опасност патици се погребват в тях.

В началото на август те напускат гнездата си, прекарвайки се в номадски живот.

Грижа човек

Как е защитено гмуркането с червеноглави гърди? Червената книга на Русия съдържа запис на тази птица, поради факта, че броят на този вид намалява от 60 на 10-15 хиляди. Това се дължи на интензивното развитие на териториите, в които се урежда гмуркането, което е игрална птица.

  • Оценка: