ТЪРСИ

Как да изтриете изцяло или временно страница в Facebook?

Напоследък много потребители на социалниМрежите на Facebook осъзнаха, че неволно поставят личните си данни на обществото. Но те могат да бъдат използвани от различни измамници за техните престъпни цели. Или например, временно не искаме да използваме Facebook и не искаме да получаваме имейли от него в нашата електронна поща. Как да изтриете страница във Facebook - временно или за постоянно?

Настройките на Facebook ни дават възможност да се пенсионирамеот тази социална мрежа, за да се върнете впоследствие или постоянно. В първия случай профилът ви и всичките Ви записи ще бъдат невидими за външни потребители на мрежата, но можете да подновите профила си по всяко време под един и същи псевдоним и със същата парола. Но ако изтриете профила си за постоянно, всички данни, записи и списъци с приятели ще бъдат премахнати напълно. Ето защо, преди да изтриете страница във Facebook, помислете внимателно за решението си.

Затова първо обмислете как да изтриете страницавъв Facebook, временно, да имаш възможност да се върнеш в sotset. Кликнете върху реда "Профил", след това върху "Настройки на профила". Ще видите страницата "Настройки за защита". В долната част на страницата има ред "Деактивиране на профила", кликнете върху "Изтриване". Ще бъдете попитани за причините за напускане, предлагайки няколко отговора. Можете да изберете един от тях, който забранява писма от Facebook, за да дойде във вашата електронна поща (специална клетка в дъното, където трябва да отметнете). Но това, което трябва да се направи, е необходимо, за да се постави точка във втория кръг отгоре, срещу надписа "Това е временно. Ще се върна. Потвърдете решението си. Системата за сигурност ще ви измъчва за известно време - всъщност, преди да изтриете акаунта във Facebook, дори и временно, трябва да се уверите, че поръчката за това премахване идва от собственика на страницата. Затова системата ще ви помоли да въведете паролата си. Въведете го и потвърдете. Системата може да поиска отново да въведе паролата и да запълни captcha - набор от две думи с числа, написани като в изкривено огледало. Това се прави, за да се предпази от ботове - само човешкото око може да прочете тези надписи. Опитайте се да разглобите captcha и да я въведете в прозореца. В резултат на това ще видите следното съобщение: "Вашият профил е деактивиран. За да възстановите профила, влезте с вашия стар имейл адрес и парола "и ще се надявате, че ще се върнете в Facebook.

Сега помислете как да изтриете страницата вFacebook завинаги. За да направите това, първо трябва да влезете в страницата си, като въведете данните за вход и паролата си. След това кликнете върху "Профил" и "Изтриване на профил". Системата ще ви попита дали ще изтриете трайно профила или страницата и дали сте сигурни в това решение. Потвърдете избора си, като въведете паролата и попълнете captcha. Ще се появи следното съобщение: "Неотменимо изтриване на профила". Потвърдете. Ще се появи следният запис: "Вашият акаунт е изтрит ... (изтрита дата)" и ще ви бъде даден избор: потвърдете или отменете изтриването. Потвърдете и излезте.

Но това не означава, че профилът ви вече е изчезналзавинаги. Може би утре ще промените решението си, защото има такива случаи. Преди да изтриете профил във Facebook, системата ви дава две седмици да мислите. Това означава, че през тези две седмици винаги можете да отидете на страницата си, като въведете данни за вход и парола. Там ще видите снимка, която казва, че профилът ще бъде изтрит скоро. В рамките на две седмици можете да отмените изтриването и отново да използвате Facebook със същите данни за вход и парола. Но ако изтече определен период, профилът ви ще бъде ликвидиран. Ако искате да отворите отново профила в социалната мрежа Facebook, ще трябва да го регистрирате като нов потребител.

  • Оценка: