ТЪРСИ

Работна виза в САЩ

За да можете да работите в Америка, трябваполучават работна виза H-1B. В същото време, трябва да сте отличен специалист във вашата област, трябва да имате работодател, готов да ви покани в Америка и да плати разходите си. Разбира се, работна виза в Съединените щати не се издава на всеки специалист. Например, няма нищо общо за отличните готвачи и продавачи в чужбина, но ако сте високо квалифициран инженер, архитект, лекар и така нататък, тогава имате такава възможност.

Работната виза за САЩ ви дава право да работите в държавитезаконосъобразни основания за три години. Освен това ще можете да напуснете страната през този период и да се върнете обратно. Членовете на вашето семейство ще имат право да получат виза за влизане (гост).

Работна виза за САЩ

След изтичането на тригодишен мандат, работна виза вСАЩ могат да бъдат удължени за още три години, но повече от шест години в Америка не може да бъде. В същото време, ако вашият работодател не иска да се върнете у дома, той може да ви помогне да получите разрешение за пребиваване. Разбира се, ако сте съгласни и сте готови да потвърдите официално решението си. Всички разходи в този случай също са грижата на вашия работодател.

Работна виза в Съединените щати се издава само въз основа напокана от работодателя от държавите. Той трябва да подаде молба до Министерството на труда, който ще реши дали да работите в Америка. Вие, от своя страна, трябва да потвърдите квалификацията си с дипломи за образование. Освен това вашите дипломи трябва да бъдат потвърдени от оторизирани организации, т.е. те трябва да отговарят на американските дипломи във вашата специалност. И работодателят трябва да докаже, че не може да направи без теб. В същото време неговият работещ персонал трябва да включва най-малко 15% от служителите, работещи по виза H-1B.

В допълнение, вашата специалност трябва да съвпада с бъдещата позиция, в противен случай трябва да имате значителен опит в тази област - поне 12 години.

Ежегодно за тези, които искат да работят в Съединените щати, се отпускат 65 000 визи и те могат да приключат много бързо. Помислете за това, когато изпращате документи, в противен случай ще трябва да изчакате до следващата година.

Ако ви е издадена работна виза в САЩ, но сте били освободени преди края на срока, работодателят трябва да ви компенсира за разходите за връщане вкъщи (разбира се, в разумни граници).

Виза в САЩ: документи

Виза в САЩ: документи

Виза се издава, ако са налице следните документи:

  1. Покана от работодателя (копие от него). Поканата трябва да съдържа информация за компанията и точната дата на планираното отпътуване. Също така, работодателят трябва да предостави гаранция, че е в състояние да плати вашите разходи за виза.
  2. Консулски въпросник DS-156. Формулярът се попълва онлайн и се изпраща на хартиен носител. За мъжете от 16 до 45 години се изисква допълнителен въпросник DS-157.
  3. Цветна снимка 5 * 5 см.
  4. Чуждестранен паспорт с вашия подпис и безплатна страница. Ако имате стари паспорти с американски визи на ръка, тогава трябва да ги представите или техните копия.
  5. Документ от работното място. Документът трябва да съдържа името на вашата длъжност, датата на наемане на работа и сумата на годишния Ви доход.

Работна виза в САЩ

Също така трябва да представите доказателство за стабилността на вашето социално и икономическо положение.

Това означава, че трябва да докажете, че в края на работната виза ще се върнете в родината си.

Такива документи включват копие от брака, раждане на деца, извлечение от банковата Ви сметка и т.н.

За да отидете до визовия отдел, трябва да имате вътрешен валиден паспорт.

  • Оценка: